What is VCV / VCC technique? Objective question and answer related to VCV / VCC technique

In this post, you will know what is VCV / VCC Technique, you will try to explain it through alternate questions and answers, let's start the article.

What is VCV / VCC technique? 

"The VCV and VCC combo show you how to find which combo is in the biggest word.

In VCV and VCC combo, V means vowel and C means consonant.

So when vowel and consonant come, whether the word is VCV combo or VCC has to be seen.

What is VCV / VCC technique? Objective question and answer related to VCV / VCC technique


What is VCV / VCC technique? Objective question and answer related to VCV / VCC technique

Table of content (TOC)

1) What is the first step we have to take to break the word?

Finding the pair of vowels and consonants.

Connecting the pair of vowels and consonants.

Breaking the pair of vowels and consonants.

Ans: Finding the pair of vowels and consonants.


2) 'Power' is the pair of VC combo appearing in this word OW and ER

wrong

Correct

maybe


Ans: Correct


3) When the pair of 'vowel + consonant + vowel' occurs in the word, then where should the word be broken?

The word is not broken.

Between the consonant and the vowel.

Between the vowel and the consonant.

Ans: Between the vowel and the consonant.


4) According to VCV / VCC technique, 'Resist' will break this word as Resis-t in this way?

wrong

right

maybe

Ans: Wrong


5) When the pair of 'vowel + consonant + consonant' comes in the word, then where should the word be broken?

between the vowel and the consonant.

Between Consonant and Consonant

word should not be broken


Ans: Between Consonant and Consonant


6) 'Subject' will break this word according to VCV / VCC Technique in this way as Sub-ject?

wrong

maybe

right

Ans: right


7) Which technique will break this word 'District'?

By the technique of vowel + consonant + consonant

By the technique of vowel + consonant + vowel

VC + Conjoints

Ans: By the technique of Vowel + Consonant + Consonant


8) By which technique will this word 'Magic' be broken?

By the technique of vowel + consonant + consonant

By the technique of vowel + consonant + vowel

VC + Conjoints

Ans: By the technique of Vowel + Consonant + Vowel


9) What is the specialty of this technique 'VC + Conjoint'?

No rules apply to them.

In this we count the consonant or vowel twice the combined letters.

In this, we count the combined letters as a single vowel or consonant.

Ans: In this, we count the combined letters as a single vowel or consonant.


10) Empathetic will break this word according to 'VC + Conjoint' technique as Empat-hetic?

wrong

right

maybe

Ans: Wrong


11) Break this word 'Logic' with the correct VCV / VCC technique -

Log-ic

Lo-gic

L-logic

Ans: Lo-gic


12) Break this word 'Tablet' with the correct VCV / VCC technique -

T-tablet

Table-et

Tab-let

Ans: Tab-let


13) Break this word 'Plastic' with the correct VCV / VCC technique -

Plas-tic

Pl-astic

Plast-ic

Ans: Plas-tic


14) Break this word 'Novel' with the correct VCV / VCC technique -

Nov-el

no-vel

N-ovel

Ans: No-vel


15) Break this word 'Rabbit' with the correct VCV / VCC technique -

Rabbit

R-abbit

Ra-bbit


Ans: Ra-bbit


16) Break this word 'Withheld' with the correct VCV / VCC technique -

with-held

withh-eld

withhel-d

Ans: With-held


Final Words

So friends, how did you like our post! Don't forget to share it with your friends below the sharing button post. Apart from this, if there is any problem in the middle then do not hesitate to ask in the comment box. We will be happy to assist you. We will keep writing more posts related to this. So don't forget to bookmark (Ctrl+D) our blog "Various info: Education and Tech" on your mobile or computer and subscribe us now to get all posts in your email.

If you liked this post then don't forget to share it with your friends. You can help us reach more people by sharing it on social networking sites like WhatsApp, Facebook or Twitter. Thanks!

0 Response to "What is VCV / VCC technique? Objective question and answer related to VCV / VCC technique"

Post a Comment

Article Top Ads

Central Ads Article 1

Middle Ad Article 2

Article Bottom Ads